Siirry pääsisältöön

Syksyiset suosikit

Hei! Tiiättekö sen ihanan tunteen, kun syksy hiipii pikkuhiljaa lähemmäs ja ootat vaan ihan innolla, että pääset asettelemaan kynttilät pöydälle ja kääriytymään vilttiin teekuppi kädessä hyvän kirjan (uskonnon kertauskirjan XD) kanssa. Siis voiko parempaa olla? Onhan kesä ihana, mutta sysksyllä ei tarvi harmitella, että taas tuommoinen keli. Syksyllä se nyt vaan on normaalia, että välillä sataa vettä. Jotenkin syksyllä tuo  vesisadekin tuntuu erityisen mukavalta! Ruskan hiipiessä puihin ulkonakin on niin nättiä, että siellä voisi melkeinpä asua. Vaikka ihanaakin ihanammat kirjoitukset lähenevät kovaa vauhtia, olen yrittänyt ottaa kaiken ilon irti tämän ihanan vuodenaijan, syksyn, alkamisesta. Jos sun sysksyfiilis ei ole päässyt huippuunsa, niin tässä olisi pari mun syksyistä suosikkiani, josta voit ottaa vinkkiä. 




Paholaisenhillo


Ensimmäisen kerran maistoin  hilloa varmaankin Rossossa kanapizzan päällä enkä sen jälkeen ole voinut unohtaa tätä ihanuutta. Kyseessä on siis tomaatista, paprikasta, chilistä ja sipulista valmistettu hilloke, joka sopii mainiosti liharuokien kanssa. Hilloa voi käyttää mm. hampurilaisen välissä, pizzan ja pihvin päällä ja mozzarelan kanssa hillo on avan taivaallista!!! Meillä syödään paljon puolukkahilloa ruokien kanssa ja paholaisenhillo on ollut sille hyvää vaihtelua. Laitan teille ohjeen, niin pääsette herättelemään makunystyröitänne uusilla mauilla!

1dl vettä
n.600g tomaattimurskaa
2 punaista paprikaa
2 keltasipulia
2 punaista chiliä ( Itse käytin chilipaprikaa, hieman miedompaa!)
2 valkosipulinkynttä
3tl oreganoa
1tl suolaa
1tl mustapippuria
n.1/4dl  punaviinietikkaa
4dl hillosokeria

Ohje:
Pilko sipulit, paprikat ja chilit. HUOM, muista käyttää kumihanskoja chiliä pilkkoessa, ettet polta käsiäsi. Itse poistan myös siemmenet chilistä, sillä ne ovat tulisin osa. Laita kattilaan pilkotut paprikat, chilit, sipulit, tomaattimurska, vesi ja mausteet, ja kiehauta seosta noin puolisen tuntia. Kun olet keittänyt seosta, lisää hillosokeri ja punaviinietikka, jonka jälkeen seosta pitää keittää vielä pieni hetki. Älä säikähdä, jos hillo tuntuu kovin löysältä hillosokerin lisäämisen jälkeen, sillä hillo paksuuntuu vasta kun se on kunnolla jäähtynyt! Ohjeesta tuli kuvassa olevien hillopurkkien lisäksi vielä 6dl hilloa. Jos on pelko, ettei hillo kulu tarpeeksi nopeasti, voit säilöä sen pakastusrasioihin ja pakastaa. 



Lush


Kauppa josta löydät eettistä, eläinkokeetonta, säilöntäaineetonta, 100% vegetaaria ja 80% vegaania, käsin tehtyä, tuoreista raaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa, jonka voi ostaa ilman pakkauksia tai kierrätettävissä pakkauksissa. Siis huhhuh, voko paljon parempaa olla? Lushin tuotteet ovat olleet taas tänä syksynä minulle suuri pelastus, kun kesän kukkaset ja stressi ovat hiipivät koristamaan kasvojani, ja näistä tuotteista voi kyllä sanoa, että -luottotavaraa! Aikaisemmin kaikki Lushin tuotteet on valmistettu ulkomailla, mutta nykyään myös osa tuotteista valmistetaan Suomessa, mikä lisää niiden käyttöikää huomattavasti ja on samalla myös iso plussa. Tutustuin kyseeseen liikkeeseen noin pari vuotta sitten Helsingin reissullani vieraillessani ensimmäistä kertaa Lushin Citycenter- myymälässä, nykyisin Helsingistä löytyy myös toinen Lushin liike Mannerheimin tieltä. 
Kaupasta voi löytää siis ihan kaikkea hiusten- ja ihonhoitoon liittyen. Saippuoiden ja kylpyvaahtojen valikoima on aivan huikea ja jokaisella niistä on jokin hoitava ominaisuus. Itse olen käyttänyt eniten Lushin tuotteista ihonhoitotuotteita, joista ehdottomia suosikeita ovat ollee Mask of magnaminty- kasvonaamio ja Dark angels- kasvojen kuorinta, jotka näkyvät myös kuvassa. Jokaiselle ihotyypille on omat tuotteensa ja amattimainen henkilökunta neuvoo sinua juuri oikean purkin löytämisessä. Lushin valikoimasta löytyy myös kosmetiikkaa ja egolokiset tarvikkeet hiusten värjäykseen.
Jos et millään jaksa odottaa Helsingin reissuun, voit käydä lisäämässä juuri sinun syysihosi kaipaamat tutteet ostoslistalle Lushin verkkokauppaan http://www.lush.fi/  ja napauttaa lähetä- nappia.


Musiikki 

Se fiilis kun voi jo arvata mikä biisi lähtee soimaan seuraavaksi Spotifyin listalta, tai kun laulut alkaa olla jo niin tuttuja että ne menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Välillä on ihan hyvä pistää uudet biisit hakuun. Biniyam ja Hawk Nelson ovat olleet tämän syksyn uusia löytöjäni. Rodrigon ja Saaran ylistysbiisit ovat myös ihan huippuja ja niin voimauttavia. Kannattaa käydä tsekkaamassa ainakin Biniyam - All Love feat. Manu Laudic  ja Hawk Nelson - Live Like You`re Loved!

Metsä


Siis onko parempaa paikkaa rauhoittua ja ottaa pieni aikalisä itsensä kanssa. Metsästä on tänä syksynä tulleet marjat ja sienet, mutta pelkät mietiskelykävelyt ovat olleet silti parhaita. Jos stressaa, kannatta ehdottomasti ottaa suunta lähimpään metsään kokoamaan ajatuksia ja viettäään aikaa omassa seurassa. 

Jogurttirahka


Syksyllä kaikki terveysjipot nousevat esille, koska kesän herkutteluiden jälkeen kaikki ovat kauhuissaan lisääntyneistä kiloista ja ne on tietenkin karistettava pikinmiten pois. En ole varannut pt aikaa tai tehnyt sen kummempia syksy- lupauksia, mutta olen pyrkinyt vähentämään sokerin syönti ja erityisesti piilosokeria (paholaisenhilloahan ei lasketa sokeriruokiin XD). Ehdoton aamupala, välipala ja iltapala lemppari on ollut jogurttirahka. Rahka tuntuu joskus liiankin tönköltä ja tylsältä vaikka siihen kuinka lisäisi marjoja tai hedelmiä, niimpä päätin keksiä oman konstin tähän. 

n.250g maitorahkaa
1 banaani + joku muu hedelmä tai marjoja
maitoa loraus
(voi laittaa hunajaa, jos kaipaa makeutta!)

Ohje: 
Laita maitorahka, banaani ja muut hedelmät/ marjat sekä mahollinen hunaja kulhoon, jossa muusaat aineet sauvasekoittimella. Kun aineet ovat sekaisin, voit lisätä maitoa sen mukaan miten paksua haluat jogurttirahkastasi. Sitten vaikka mysliä päälle ja eikun herkuttelemaan!




Hei, jos löytyi jotain kokeilemisen arvoista, testaa ihmeessä.
 Mukavaa päivää sulle!

Aino

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailujen kautta kohti arkea

Nyt kun sataa vettä ja koulunpenkki odottaa  huomenna lämmittäjäänsä, on hyvä hetki fiilistellä vielä vähän kesää. Tuntuu ihan hassulta, että kesä on jälleen takana päin. Vaikka se kuinka kliseiseltä kuulostaakin, koulun alku tulee joka vuosi ihan puskista. Tämä kesä on ollut kyllä työntäyteinen, mutta olen yrittänyt nauttia pienistäkin hetkistä ja asioista. Hyvää ruokaa, lenkit koiran kanssa, lököily auringossa ja ihan vaan se kun koko perhe on ollut saman katon alla. Ai niin ja onhan tää ollu vähä spesiaali kesä, kun oon aikuistunu ja saanu ajokortinikin. Ensimmäiset blogitekstini syntyivät myös tänä kesänä, vaikkakin vähän hitaalla temmolla. Olen myös oppinut paljon itsestäni ja siitä kuinka jokaisen meistä on luotava aivan oma polkunsa. Jos aikoo seurata muiden jälkiä, voi jäädä monta asiaa oppimatta ja kokematta. Omasta polusta puheenollen, päätin myös kesälomalla, että teen lukion kolmeen ja puoleen vuoteen ja valmistun vasta syksyllä 2017, kyllä helpotti. Kun oppii tuntemaan i

Totuus satuttaa

Varsinkin totuus, jonka kuule kaikkein lähimmiltä ihmisiltä. Eihän meidän muuten tarvitsisi etsiä sitä viimeistä takaporttia tai tilannetta tasaavaa selitystä, jos se ei satuttaisi. Jos se ei tuntuisi missään, emme yrittäisi pelastaa omaa nahkaamme vetoamalla myötätuntoon tai siihen, että emme ole tienneet jotain, vaikka olisimmekin pyöritelleet juurikin niitä asioita mielessämme kuin loputonta diaesitystä. Ajattelutapojen tai tekojensa virheellisyyttä on kuitenkin usein vaikea myöntää. Vaikka jossain syvällä sisimmässämme tunnemme heikkoutemme ja haavoittuvaisuutemme, emme silti anna periksi. Vahvat näkemykset ja mielipiteet tekevät myös niiden kantajista vahvoja, niin hyvässä kuin pahassa. Väärässä olemista seuraa nöyrtyminen tai totuuden hylkääminen, koska nöyrtyminen ei kuulu sanavarastoon. Sinä itse päätät! Olen joutunut nöyrtymään monen totuuden edessä, jotka olen kuullut läheisiltäni. Olen jotunut hyväksymään välillä pitkinkin hampain, että olen väärässä ja minu

Kun elämä potkii

Heissan, ystävät hyvät! Minun juhannusaattoni meni töiden merkeissä, mutta ehdittiin kuitenkin napata pari pakollista juhannuskuvaa. Eilen oli myös aikas raskas, mutta antoisa päivä; töppäilin nimittäin oikein kunnolla. Päivä oli täynnä uusia ja vähän haastaviakin juttuja ja kyyneleet eivät aina olleet kovinkaan kaukana. Ei auttanut kuin potkia takaisin päin. Kokeilinkin sitä kirjaimellisesti kylppärin kynnykseen ja mursin varpaani, hyvä minä! Olisi vaan ollut niin helppoa nostaa kädet pystyyn ja lopettaa, ottaa pieni aikalisä. Sisulla ja kädet ristissä siitäkin selvittiin taskussa taas pari uutta oppia.    Kun elämä potkii, meillä on kaksi vaihtoehtoa. Ongelmien ilmestyessä voi soittaa äidille ja tirauttaa pari kyyneltä, matkaa on kuitenkin jatkettava pian, jos siitä aikoo selvitä ehjin nahoin. Toinen vaihtoehto on jäädä maahan makaamaan ja surkuttelemaan kohtaloaan. Meillä jokaisella on oikeus rypeä onnettomuudessa ja kurjuudessa ja olla heikkoja -aina ei tarvitse olla super